top of page

Permanent Coating System

Permanent Coating System (PCS) er en serie med skreddersydde løsninger som er basert på nanomaterialer - designet for å heve eksisterende applikasjoner til nye høyder. Vi spesialiserer oss på skreddersydd funksjonalitet for nær sagt enhver bransjeutfordring. Ved bruk av moderne nanoteknologi kan vi låse opp et spekter av muligheter som omdefinerer grensene for det som er mulig.

Standard

Egenskaper for alle våre PCS produkter

Hydrofob effekt

UV resistent

Ripebestandig (7H)

Selvrensende (>60%)

Transparent*

Antibakteriell

Biologisk nedbrytbar

Enkel applikasjon

*Gjelder ikke for tekstiler

Bedrift

Tilpassede egenskaper egnet for bedrifter

Superhydrofob effekt**

UV resistent

Ripebestandig (7H - 9H)

Selvrensende (>80%)

Transparent**

Antibakteriell (aktiv)

Antimikrobiell

Biologisk nedbrytbar

Enkel applikasjon

Antikorrosjon

Syre- og baseresistent

**Superhydrofob effekt kan vanligvis ikke oppnås hos en gjennomsiktig coating. Dersom objektet som skal behandles tåler høye temperaturer (~85°C), kan vi likevel skape en superhydrofob overflate med god visuell transparens.

Skreddersydd

Alternative egenskaper for skreddersydde løsninger

Superhydrofob effekt

UV resistent

Hydrofob effekt

Ripebestandig (7H - 10H)

Selvrensende (>80%)

Transparent

Antibakteriell (aktiv)

Antimikrobiell

Elektrisk konduktivitet (σ)

Termisk konduktivitet (k, λ, κ)

Antikorrosjon

Syre- og baseresistent

Biologisk nedbrytbar

Enkel applikasjon

I noen tilfeller vil det være behov for flere coatinger, ettersom ikke alle egenskapene er kompatible med hverandre. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Concrete Factor Structure

Betong

Betong er verdens mest brukte byggemateriale, noe som også har konsekvenser for samfunnet, også noen negative. Sementproduksjon er svært energikrevende og fører til utslipp av store mengder CO₂, ca. 5% av de totale CO₂-utslippene på verdensbasis.

Betong, selv om den er mye brukt og er svært allsidig, har den sine svakheter og potensielle problemer som må forstås for effektiv konstruksjon og vedlikehold.

Sprekker

Betong er utsatt for sprekker på grunn av termisk ekspansjon og sammentrekning. Sprekker kan kompromittere den strukturelle integriteten og estetikken til betongen.
 

Frostskader

I kaldt klima kan vann tas opp i betongen og deretter fryse og utvide, noe som fører til sprekker og avskalling.
 

Alkalireaksjon (ASR / AAR)

AAR oppstår når reaktive mineraler i aggregater reagerer med alkaliinnholdet i sement, og danner en "alkaligel" som utvides over tid. Denne utvidelsen kan forårsake sprekker og redusere betongens holdbarhet.
 

Permeabilitet

Betong er iboende porøs, noe som tillater penetrering av vann, gasser og andre stoffer. Høy permeabilitet kan føre til problemer som vanninntrenging som igjen kan forårsake indre skade og korrosjon av betongen.
 

Holdbarhetsutfordringer

Over tid kan eksponering for miljøfaktorer som UV -stråling, fuktighet og miljøgifter føre til en reduksjon i betongens holdbarhet, spesielt i tøffe klima.

 

Disse svakhetene og utfordringene fremhever behovet for tiltak for å forbedre ytelsen og levetiden til betongstrukturer. Det arbeides for å utvikle forbedrede betongformuleringer, belegg og konstruksjonsteknikker som adresserer disse problemene og fremmer et mer bærekraftig og holdbart byggmateriale.

Nanopartikler i betong

​NanoTech Solutions Norway kan tilby et tilsetningsstoff for betong som reduserer mange av utfordringene bygningsmaterialet har i dag, ved hjelp av nanopartikler. Noen av fordelene man oppnår er:

 • Vanntetting (vann- og smussavvisende effekt)

 • Hindrer frost i betongen

 • Betongtilsetning (tilsettes under produksjon)

 • Diffusjonsåpen

 • Hindrer mikroorganismer (alge, mose, sopp osv.)

 • Effektiv i hele betongelementet

 • Reduserer sprøhet og sprekkdannelser

 • Kapillærregulerende egenskaper

 • Anti-adhesjon (betong fester seg mindre til betongblander og utstyr)

 • Utvidere holdbarhet og levetid

Tilsetningsstoffet er spesielt egnet for produksjon av høykvalitets betong.
Ved hjelp av nanopartikler forsterkes den vannavstøtende effekten til
betongen betydelig og sikrer en holdbarhet gjennom reduksjon av vann-absorpsjon. I tillegg beskytter løsningen mot primære og sekundære kalkutslag og minimerer tilsmussing og vekst av mikroorganismer (alger, mose og muggdannelse).

Tekstil, skinn og lær

Superhydrofobe belegg er en ny måte å beskytte tekstiler, skinn og lær.

Ved hjelp av avansert nanoteknologi skaper disse beleggene overflater som frastøter vann, flekker og mikrober. Dette hjelper til med å holde stoffer rene og holdbare og samtidig opprettholde pusteevne, fleksibilitet og øvrige egenskaper.

Disse coatingene bidrar ikke bare til at tekstiler ser bra ut, men forhindrer også vekst av mugg og bakterier ved å redusere absorpsjonsevnen. De bidrar kraftig til at tekstiler, skinn og lær øker holdbarhet og opprettholder sitt opprinnelige utseende og kvalitet.

 

Superhydrofobe belegg gjør alt dette uten at det går ut over materialets naturlige egenskaper. De er ideelle for utendørs og ytelsestekstiler der komfort og funksjonalitet er viktig.

 

Våre vannbaserte superhydrofobe løsninger er miljøvennlige og inneholder ikke skadelige kjemikalier eller metaller. De er trygge for miljøet og hjelper til med å bevare naturen mens du holder tekstilene, skinn og lær beskyttet.

Egenskaper for coating til tekstil, semsket skinn og lær

 • Superhydrofob (ISO 4920 / 5)

 • Langtidsvirkende

 • Tåler maskinvask (~100 vask)

 • Diffusjonsåpen

 • Kan påføres våt tekstil

 • Vannbasert (noen varianter)

 • Sprayes på (EN ISO 6330)

 • Transparent (100%)

 • UV resistent (>3.500 timer)

 • Merkes ikke

 • Oleofob grad 8 (ISO 14419)

 • Kompatibel med alle typer tekstiler, skinn og lær

 • Selv-reparerende (v/tørking)

 • Miljøvennlig

 • Allergivennlig

Water drops on waterproof textile material - Waterproof fabric on sofa
Ceramic_sealant_phone

Glass og Keramikk

Hydrofobe coatinger er en "gamechanger" innen materialvitenskap og overflateteknikk, spesielt for glass- og keramiske overflater. Disse beleggene gir mange fordeler, for eksempel å forbedre synligheten for bilvinduer og forlenge levetiden til glass og keramikk generelt.

 

Hydrofobe belegg påført overflater som vinduer, lakk, lykter og felger i bilindustrien gir motstand mot slitasje, bevarer lakken og forbedrer synligheten under regnfulle forhold. Innen infrastruktur opprettholder hydrofobe belegg den estetiske appellen til glassfasader og vinduer, mens de forenkler vedlikehold gjennom effektiv (selv)vasking av skitt og forurensninger med regnvann.

Elektroniske enheter drar også fordel av hydrofobe belegg, og opprettholder klarhet på skjermer og beskytter sensitive elektroniske komponenter fra vannskader mens de øker ripebestandighet. De er også nyttige ved implementer på våtrom, forenkler rengjøring og fremmer overflatehygiene ved å avvise vann og forhindre akkumulering av bakterier.

Medisinsk utstyr benytter keramisk coating i ulike enheter, der hydrofobe belegg forbedrer biokompatibilitet, reduserer vannabsorpsjon og minimerer risikoen for bakteriell vekst. 

Plast og metall

Hydrofobe belegg blir mer populære i forskjellige bransjer, spesielt på plast- og metalloverflater. Disse beleggene bruker avansert nanoteknologi for å lage et tynt lag som endrer overflateegenskapene til materialet. Dette resulterer i overflater som er vannavvisende, selvrensende, antibakteriell, anti-korrrosiv og mer holdbar.

Hydrofobe belegg er spesielt nyttige for å styrke holdbarheten og funksjonaliteten til plastprodukter, for eksempel elektroniske enheter og utendørs utstyr. Beleggene beskytter mot vann, fuktighet og miljøgifter, og hjelper til med å forhindre skade og sikre lang levetid og pålitelighet. De gir også UV -beskyttelse.

Metalloverflater drar også fordel av hydrofobe belegg da de fungerer som et skjold mot korrosjon. I marine miljøer, konstruksjoner og romfart, der metaller ofte blir utsatt for fuktighet og andre etsende elementer, hjelper beleggene til å forhindre skade på materialene.

En annen fordel med hydrofobe belegg er deres positive miljøpåvirkning. Ved å redusere behovet for hyppig rengjøring og vedlikehold, bidrar de til vannbevaring og reduserer bruken av kjemikalier. De forlenger også levetiden til produkter, og reduserer deres generelle miljøavtrykk.

Production machine for manufacture shredding of plastic pvc materials and production of pl
Three water beads on finished oak wood. Horizontal

Tre og MDF

Tre er et naturlig materiale som kan bli skadet av vann, noe som forårsaker skjevhet og forfall over tid. Hydrofobe belegg fungerer som et beskyttende skjold og forhindrer at vann kommer inn i treverket. Dette er spesielt gunstig for utendørs bruksområder som verandaer, gjerder og møbler. Ved å bruke SiO₂ -belegg får disse materialene økt motstand mot regn, fuktighet, snø og andre miljøfaktorer, noe som hjelper til med å forlenge levetiden.

Medium-density fibreboard (MDF) er et sammensatt materiale laget av trefibre og harpiks, ofte brukt i møbler og interiørdesign. Påføring av hydrofobe belegg gir et ekstra lag med beskyttelse mot vannabsorpsjon, og forhindrer problemer som hevelse, delaminering og materialforringelse. Dette er spesielt viktig på steder med høy fuktighet eller potensial for søl, for eksempel kjøkken og bad.

 

Hydrofobe belegg kan enkelt brukes på tre- og MDF overflater ved bruk av spray-metode. Coatingen skaper en vannavvisende barriere som hjelper til med å opprettholde strukturell integritet og visuell appell av møbler og interiørkomponenter.

Graffiti og Tagging

Graffiti og "tagging" gir store utfordringer for vedlikehold av offentlig og privat eiendom og krever betydelig tid og ressurser for opprydding og renhold. Coatinger basert på nanoteknologi gir en nyskapende tilnærming til å løse dette problemet ved å konstruere avanserte materialer med unike egenskaper som frastøter graffiti og forenkler fjerningsprosessen.

Overflateavvisning

Nanocoatinger kan utformes for å lage superhydrofobe eller oleofobe overflater noe som gjør det vanskelig for maling eller lakk å feste seg til underlaget. Slike avvisende overflater virker uattraktive da materialene glir av eller blir frastøtt den belagte overflaten.

Selvrensende egenskaper

Noen nanocoatinger har selvrensende egenskaper, aktivert ved innføring av fotokatalytiske nanopartikler (TiO₂). Disse beleggene  bryter ned organiske stoffer som malingspigmenter når de blir utsatt for lys. Denne muligheten hjelper til med automatisk fjerning av graffiti over tid og reduserer behovet for manuell rengjøring.

Enkel rengjøring

Fjerning av graffiti blir mer effektiv og mindre skadelig for den underliggende overflaten når du bruker nanoteknologibasert coating. Disse beleggene fungerer som en beskyttende barriere og forhindrer at graffiti bindes til underlaget.

"Non-stick" overflater

Nanomaterialer kan konstrueres for å lage "non-stick" overflater som gjør det utfordrende for graffiti å feste seg til den belagte overflaten. 

Egenskaper for Anti-Graffiti system

 • 1-Komponentsystem - sterk binding til overflaten

 • Påvirkes ikke av berøring

 • Herder raskt

 • Diffusjonsåpen

 • Langvarig beskyttelse

 • Transparent eller med farge

 • Ingen farlige kjemikalier

 • Miljøvennlig

Murstein vegg graffiti
Hand holding ethyl alcohol bottle and cotton piece background
 • Kraftig rens / klargjører

 • Fjerner overflatespenninger

 • Reduserer ζ-potensial (zetapotensialet)

 • Konsentrat - blandes med vann

 • Uskadelig for dyr og planter

 • 100% biologisk nedbrytbar

 • Ikke-korroderende

 • For ALLE overflater

BioSativa logo
 • Laget av naturlige råvarer

 • Forurenser ikke vann

 • Uskadelig for dyr og planter

 • 100% biologisk nedbrytbar

 • Enorm rengjøringskraft

 • Ikke-korroderende

 • For maling, plast eller andre materialer

Nanotech_Solutions_Norway_Isopropanol_propan-2-ol_02
 • Kraftig rengjører

 • Løsemiddel

 • IPA 99%

 • Fjerner lakk, lim, teip osv.

 • Vannløselig

 • Ikke-skadelig ved lave konsentrasjoner

Universal Cleaning, BioSativa, Propan-2-ol
Friedrich_Mohs_01_v1

Mohs Skala

MOHS -skalaen til mineralhardhet er en kvalitativ skala som kjennetegner ripebestandigheten til forskjellige mineraler gjennom evnen et mineral har til å skrape et annet mineral. Den ble utviklet av Friedrich Mohs, en tysk mineralog, i 1812. Skalaen består av ti mineraler arrangert i økende rekkefølge av hardhet, hvorav hvert mineral er i stand til å skrape mineralet under på skalaen. Altså kan et mineral lavere på skalaen skrapes av de over på listen.

Her er listen over mineraler på MOHS -skalaen, fra mykeste til hardest

1.

Talk

Talk (Mg₃Si₄O₁₀(OH)₂)

Absolutt hardhet: 1

2.

Gips

Gips (CaSO₄2H₂O)

Absolutt hardhet: 3

3.

Kalsitt

Kalsitt (CaCO₃)

Absolutt hardhet: 9

4.

Fluoritt

Fluoritt (CaF₂)

Absolutt hardhet: 21

5.

Apatitt

Apatitt (Ca₅(PO₄)₃(OH-,Cl-,F-))

Absolutt hardhet: 48

6.

Feltspat

Feltspat (KAISi₃O₈)

Absolutt hardhet: 72

7.

Kvarts

Kvarts (SiO₂)

Absolutt hardhet: 100

8.

Topas

Topas (Al₂SiO₄(OH-, F-)₂)

Absolutt hardhet: 200

9.

Korund

Korund (Al₂O₃)

Absolutt hardhet: 400

10.

Diamant

Diamant (C)

Absolutt hardhet: 1600

Diamant, det hardeste mineralet på skalaen, har en hardhetsverdi på 10 og kan skrape opp alle andre mineraler. Talkum, med en hardhet på 1, er det mykeste mineralet på skalaen. Mohs-skala er mye brukt i mineralogi, geologi, arkeologi og materialvitenskap for å vurdere hardheten til ulike mineraler og materialer. Husk at Mohs-skala gir et relativt mål på hardhet og intervallene mellom de forskjellige mineralene ikke er ens-artede når det gjelder faktiske hardhetsverdier.

Mohs Scale

Antibakteriell

Hydrofobe og superhydrofobe belegg basert på SiO₂ (silisiumdioksid) og TiO₂ (titandioksid) har fått betydelig oppmerksomhet på grunn av deres unike egenskaper og potensielle anvendelser som blant annet antibakterielle forsvarsmekanismer. Her er en oversikt over hvordan disse coatingene fungerer som en antibakteriell barriere.

Hydrofobe og superhydrofobe coatinger

Hydrofobe coatinger: Disse beleggene avviser vann og er designet for å minimere fukt fra vanndråper på overflaten. Hydrofobe belegg opprettes vanligvis ved å modifisere overflatekjemien til materialet (ved applisering av coatingen) for å redusere dens affinitet for vann.

Superhydrofobe belegg: Disse beleggene tar hydrofobisitet til det ekstreme og viser ekstremt høy kontaktvinkel og høye vannavvisninger. Superhydrofobe overflater etterligner ofte Lotus Effektens mikro/nanostruktur, der vanndråper perles og ruller av.

Aktiv antibakteriell forsvarsmekanisme - SiO₂ og TiO₂

SiO₂ (silisiumdioksid): SiO₂ -nanopartikler er blitt studert for deres antibakterielle egenskaper. De samhandler med bakterielle cellemembraner, forstyrre membranintegriteten og føre til bakteriedød.

TiO₂ (titandioksid): TiO₂ er kjent for sin fotokatalytiske aktivitet. Når den blir utsatt for ultrafiolett (UV) lys, produserer TiO₂ frie radikaler  som har antimikrobiell effekt. Denne egenskapen blir ofte utnyttet for antibakterielle anvendelser.

Integrasjon for antibakterielt forsvar

Inkorporering av antibakterielle midler: SiO₂ og TiO₂ nanopartikler kan inkorporeres i hydrofobe eller superhydrofobe belegg-formuleringer (coatinger). Denne integrasjonen gir belegget antibakterielle egenskaper.

Fotokatalytisk aktivitet

Hvis TiO₂ er inkludert i coatingen kan eksponering for UV-lys aktivere fotokatalytiske egenskaper, noe som fører til generering av frie radikaler og forbedret antibakteriell effekt.

Fordeler med hydrofobe og antibakterielle belegg

Selvrensende egenskaper: Hydrofobe og superhydrofobe overflater er ofte selvrensende ettersom vann og forurensninger blir frastøtt og forhindrer vedheft av skitt og bakterier.

Langvarige effekter: De antibakterielle egenskapene til SiO₂ og TiO₂-belegg gir langvarig beskyttelse mot bakterievekst og biofilm.

close up of 3d microscopic blue bacteria
Antibacterial
Coronavirus 2019-nCov novel coronavirus concept. Microscope virus close up. 3d rendering._

Bakterier

•Campylobacter jejuni

•Candida albicans

•Chaetomium golbosum

•Dipiodianatalensis

•Listeria Monocytogenes

•MRSA (Clinical strain)

•Mycobacterium Fortutium  (NCTC 8573)

•Proteus Vulgaris

•Pseudomonas Aeruginosa  (ATCC 15442)

•Salmonella Cholerasuis

•Salmonella Typhimurium  (DT004)

•Escherichia coli

•F. sp. tuberosa

•Fusarium sambucinum

•Geotrichumcandidium

•Klebsiella pneumonia

•Lactobacillus pentoaceticus

•Legionella pneumophila  (NCTC11192)

•Staphylococcus Aureus  (NCTC 6571)

•Staphylococcus Pyogenes

•Staphylococcus sp.

•Streptococcus Faecalis

Virus

•H5N1 (Avian Influenza A)

•Human Rhinovirus

•Influenza A

•Human Immunodeficiency Virus  (HIV)

•Urbani SARS

•African swine fever

•Foot & mouth disease

•Gumboro virus

•Herpes virus type 1

•Herpes virus type 2

•Herpes zoster

•Hepatitis A, B & C

•SARS Cov 1

Protozooer

•Histomonasmeleagradis

•Giardia lamblia

•Entamoeaba histolytica

•Blastocystis hominis

Gjær og Sopp

•Aspergillus oizae

•Aspergillus flavus

•Aspergillus niger

•Aspergillus terreus

•Botrytis cinerea

•Candida albicans

•Candida glabrata

•Chaetoniumglobosum

•Cladosporium

•GeotrichumCandidium

•Collectotricum sp.

•Fusarium sp.

•Mucor sp.

•Penicillium sp.

•Penicillium Digitatum

•Penicillium Funiculosum

•Penicillium Italicum

•Penicillium Roqueforti

•Phomopsis Ortl

•Pullularia pullulans

•Pythium sp.

•Trichophyton interdigitale

•Trichophyton mentagrophytes

Antimikrobiell

Begrepet "hydrofob" betyr "redd for vann" og hydrofobe belegg skaper en vannavvisende barriere på overflater. Denne egenskapen hjelper til med å forhindre at vann og andre væsker holder seg til overflaten, og stopper også feste og spredning av bakterier, virus, gjær og sopp.

Årsaken til at hydrofobe overflater har disse effektene er fordi de skaper et ugjestmildt miljø for bakterier. Dette gjør overflatene vannavvisende og forhindrer forhold som fører til bakteriell vedheft og kolonisering. Hydrofobe belegg spiller også en nøkkelrolle i å forhindre dannelse av biofilmer, som er komplekse samlinger av mikroorganismer som kan forårsake vedvarende infeksjoner på overflater.

Vår antimikrobielle løsning er laget ved å kombinere to miljøvennlige forbindelser, silisiumdioksid (SiO₂) og bioflavonoider, til et tredimensjonalt belegg. Kombinasjonen av SiO₂ og bioflavonoider beskytter overflater mot bakterier, virus og sopp. SiO₂ danner en barriere som forhindrer at mikrober blir absorbert, mens bioflavonoidene dreper mikrober ved kontakt. Dette belegget varer i opptil seks måneder, og gir langvarig aktiv  beskyttelse.

Løsningen vår har blitt bevist effektiv mot et bredt spekter av bakterier, sopp og virus, inkludert SARS COV 1, norovirus, influensa, svineinfluensa, fugleinfluensa, MRSA, E-Coli, Salmonella og Campylobacter. Det er EN 14476-sertifisert, noe som betyr at den er testet og bevist å være effektiv mot innkapslede virus som koronavirus, så vel som ikke-innkapslede virus som norovirus.

Antimicrobiell
Electric conductivity

Elektrisk konduktivitet (σ)

I den intrikate verdenen av nanomaterialer viser nanokarbonrør og grafen uovertruffen konduktivitet (σ). Deres ekstraordinære ledende egenskaper innleder en ny epoke med muligheter for elektroniske enheter og realiserer lettere, raskere og mer fleksible teknologier som kan omdefinere moderne elektronikk.

Grafen
Graphene er et utrolig tynt materiale med karbonatomer anordnet i et sekskantet mønster, noe som gjør det til et av de mest ledende materialene som er tilgjengelige. Det kan skilte med en enestående elektrisk ledningsevne på opptil 20.000.000 s/cm, og setter en ny standard i bransjen.

Med sin eksepsjonelle konduktivitet er grafen svært potent i forskjellige sektorer. Den overgår tradisjonelle materialer, og forbedrer effektiviteten og hastigheten til elektroniske enheter.

På grunn av dens transparente egenskaper og høy konduktivitet, er grafen et populært valg for å lage gjennomsiktige coatinger som brukes i berøringsskjermer, solceller og andre opto-elektroniske enheter.

I tillegg til konduktiviteten, er grafen også utrolig sterk og fleksibel, noe som gjør det egnet for applikasjoner som krever både holdbarhet og tilpasningsevne.

Nanokarbonrør (CNT)
Nanokarbonrør er bittesmå rør laget av sammenrullede "ark" av grafen. De har en fantastisk evne til å lede strøm, enda bedre enn tradisjonelle materialer som kobber. Dette er på grunn av den unike strukturen til grafen, som danner en perfekt rørform på nanonivå.

På grunn av deres høye konduktivitet er nanokarbonrør perfekte for bruk i nanoelektronikk og avanserte elektriske kretsløp. De kan transportere elektroner effektivt, noe som er viktig for disse applikasjonene.

En annen fordel med nanokarbonrør er at de er naturlig lette og fleksible. Dette gjør dem gode for å lage fleksibel elektronikk, som bærbar teknologi og skjermer som kan bøye seg. Med nanokarbonrør er mulighetene for nye og innovative applikasjoner uendelige.

Electric cables with glowing electricity lightning, close up.jpg
model of electric car lithium battery pack and power connections with Thermal conductive s

Termisk konduktivitet (k, λ, κ)

Innen materialvitenskap skiller nanokarbonrør (CNT) og grafen seg ut som materialer med ekstremt høye termiske egenskaper og innleder dermed muligheter for effektiv varmehåndtering og transport.

Deres eksepsjonelle termiske egenskaper åpner veier for applikasjoner som spenner fra elektronikk med høy ytelse til romfartsteknologi og vil bidra til innovasjoner som kan revolusjonere næringer som er avhengig av effektiv termisk ledningsevne.

Nanokarbonrør (CNT)

Nanokarbonrør viser ekstraordinær termisk ledningsevne. Med verdier som stiger opp til 3000 W/MK (watt per meter-kelvin), overgår CNT tradisjonelle termiske ledere som kobber og diamant. Denne imponerende varmeledningsevnen tilskrives den sømløse sekskantede strukturen til grafen som danner det sylindriske røret i CNT.

Effektiv varmeavledning: Den høye termiske ledningsevnen til CNT  muliggjør effektiv varmeavledning noe som gjør dem uvurderlige i applikasjoner som elektroniske enheter der effektiv termisk styring er avgjørende for optimal ytelse.

Lett og effektiv romteknologi: CNT effektiv termisk ledningsevne gjør den ideelle for luftfartsapplikasjoner og romteknologi der minimering av vekt og maksimering av varmeavvisning er kritisk.

Forbedret mekanisk styrke: Utover termisk ledningsevne har CNT  eksepsjonell mekanisk styrke, og gir en dobbel fordel i applikasjoner der både strukturell integritet og effektiv varmeoverføring er viktig.

Grafen

Grafen er et enkelt lag med karbonatomer anordnet i et sekskantet mønster og er også kjent for sin eksepsjonelle termiske ledningsevne. Dens termiske ledningsevne kan nå en forbløffende 5.000 W/MK og setter en ny standard for materialer innen termisk konduktivitet.

Enestående termisk ledningsevne: Grafens enestående termiske konduktivitet posisjonerer det som en forløper innen termiske styringsapplikasjoner og sikrer effektiv varmeavledning i elektroniske enheter og andre varmesensitive systemer.

Termiske grensesnittmaterialer: Grafens evne til å forbedre termisk ledningsevne har ført til inkorporering i termiske grensesnittmaterialer, noe som forbedrer effektiviteten av varmeoverføring mellom komponenter i elektroniske enheter.

Fleksible varmedissipasjonsløsninger: Kombinasjonen av høy termisk ledningsevne og fleksibiliteten til grafen muliggjør nye løsninger for fleksibel og konform termisk styring i applikasjoner som bærbar elektronikk og fleksible skjermer.

Thermal conductivity

Enkel applikasjon

Våre overflatetekniske nanobasert coating-løsninger er, til tross for det komplekse innholdet, svært enkel å applisere. Følg de anviste trinnene beskrevet under og du har en holdbar og beskyttet overflate med mange nye og forbedrede egenskaper- alt ettersom hva du ønsker av en coating.

1. Rengjør overflaten

Overflaten som skal behandles må være ren, tørr og fri for fett. Dette gjelder alle våre coatinger med noen få unntak som for eksempel tekstil coating.

Vi anbefaler å bruke ett (eller flere) av våre klargjørere for å rense overflaten i forkant av behandling. Universal Rengjører er en effektiv klarkjører som renser overflaten i tillegg til å redusere overflatespenninger som oppstår. Dette er spesielt viktig ved applisering av SiO₂- og TiO₂ baserte coatinger ettersom overflatespenning kan medfører ujevn påføring og resultat.

BioSativa og isopropanol (propan-2-ol) fungere også utmerket som klargjørere - avhengig av hvor skitten overflaten er og hva som eventuelt må fjernes.

2. Applisering / Påføring

Når overflaten er ren og fri for smuss kan man starte appliserings-prosessen. Vanlig metode innebærer en jevn påføring av coating ved hjelp av kost, rulle, spray eller trykksprøyte (HVLP). Påfør anvist mengde per kvadratmeter og la stå urørt til coatingen er støv tørr. Følg alltid instruksjonene nøye. 

3. Herding

Når herdeprosessen er ferdig kan man ta i bruk den "nye" overflaten. Herdeprosessene variere etter hva slags type løsning man ønsker og dertil ønsket effekt. For noen coatinger vil herdeprosessen vare i noen sekunder, mens for andre kan den vare opptil 24 timer.

I de fleste tilfeller kan herdeprosessen akselereres ved hjelp av ekstern varmetilførsel. Ta kontakt med oss for å finne den optimale metoden for klargjøring, applisering og herding.

sprayflaske
Application process
Hva gjelder henvendelsen?
Rengjøring / Klarkjører
Hva slags overflate skal behandles?
bottom of page