top of page

Teknologi

NanoTech Solutions Norway AS tilbyr de beste segmenterte løsningene i bransjen. Vi vet at kunnskapen rundt hver teknologi i vår portefølje krever hardt opptjente erfaringer, engasjement og tilstedeværelse i markedet. Under kan du lese og få generell informasjon om de smarte og unike teknologiene bak vårt suksessrike teknologiselskap.

Hirec®

Hirec® (High Repellent Coating) er et banebrytende superhydrofob overflatebelegg som er kjent for sine robuste selvrensende evner. Dette belegget forhindrer effektivt akkumulering av is, snø, vann og smuss på behandlede overflater.

Hirec er designet for å takle utfordringen med is- og snøoppbygging, og har vist seg å være enormt effektiv på ulike strukturer, inkludert antenner, vindturbiner og kritisk infrastruktur. I telekommunikasjonssektoren spiller Hirec en sentral rolle i å avverge signalforringelse under ugunstige værforhold som kraftig nedbør, snøfall og isete forhold.

NTT Advanced Technology Corporation (NTSN AS) har nylig introdusert Hirec 300-W, et vannbasert superhydrofobt materiale med de samme eksepsjonelle egenskapene som eksisterende Hirec-produkter. Produktet er bedre egnet for både transport og lagring ettersom er helt fritt for skadelige kjemikalier, noe som reduserer miljøpåvirkningen betydelig.

Hirec-belegg er omhyggelig designet og konstruert for å levere effektive løsninger for å hindre is- og snøoppbygging på forskjellige strukturer. Med introduksjonen av Hirec 300-W, fortsetter vi å utvide vår innovative portefølje mens vi bidrar til bærekraftig og effektiv drift.

frozen antenna at weather station, winter scene

Ultra-Ever Dry®

Ultra-Ever Dry er en eksepsjonell superhydrofob coating designet for å beskytte elektronikk og annet utstyr mot skader forårsaket av fuktighet, vann, olje og skitt. Ved å forhindre akkumulering og infiltrasjon av fuktighet på kritiske områder som viklinger, tilkoblinger, kontakter og brytere, forlenger dette belegget betydelig levetiden til elektriske komponenter og kretskort.

Allsidigheten av Ultra-Ever Dry strekker seg utover elektronikk, da den effektivt kan brukes på forskjellige utstyrselementer, inkludert skruer, muttere og bolter. Ved å tilby beskyttelse mot fuktighet, is, skitt og korrosjon, sikrer det at praktisk talt alle overflater som krever bevaring kan dra nytte av behandlingen.

En bemerkelsesverdig fordel med Ultra-Ever Dry er den raske herdingsprosessen. Dette gjør den godt egnet for applikasjoner "on-site", noe som gir raske og effektive løsninger på problemer som kan oppstå under operasjonene.

Med sin evne til å beskytte elektronikk og utstyr mot fuktighet, korrosjon, forurensning og skitt, gir Ultra-Ever Dry en pålitelig og holdbar løsning for å forlenge levetiden og opprettholde ytelsen til kritiske komponenter.

Ultra-Ever Dry against moist and water on electric components

Gentoo™

Gentoo er neste generasjons multifunksjonelle korrosjonsbestandige coating, som er enkel å bruke og tåler selv de tøffeste miljøer. Med sin kombinasjon av høypresterende slitestyrke og lave glidevinkel (avrenningsvinkel), prestere Gentoo utmerket, der andre løsninger kommer til kort.

Gentoo er en gjennomsiktig coating som ikke bare frastøter vann, men også mange oljer, baser, syrer og løsningsmidler. I tillegg lager Gentoo en ekstremt hard og slitesterk overflate som fungerer utmerket mot mekanisk slitasje, forurensing og korrosjon.

Gentoo er en sol-gel løsning (fra flytende til fast coating), som revolusjonerer korrosjonskontroll spesielt, og overflatebeskyttelse generelt. Under utviklingen av Gentoo gjennomførte Ultratech International og dets partnere (blant annet NanoTech Solutions Norway), dyptgående testing for å sertifisere Gentoo's viktigste attributter både i laboratoriet og i feltet, inkludert med USAs Air Force (USAF).

Anti-corrosion with Gentoo

PCS - Permanent Coating System

Silisiumdioksid- og titandioksidbaserte coatinger representerer en sentral konvergens av nanomaterial-vitenskap og praktisk funksjonalitet. Deres eksepsjonelle egenskaper som blant annet økt hardhet, høy diffusjonsevne og selvrensende egenskaper, har ført til forbedrede applikasjoner i mange bransjer.

 

Et velkjent bruksområde er lakk-forsegling til bil (keramisk forsegling), som øker ripebestandighet og reduserer behovet for vedlikehold. Denne tilnærmingen er nærmeste ubegrensede anvendelser og kan adopteres til enhver overflate.

En annen verdifull effekt med slike coatinger er selvrensende egenskaper eller "Easy-to-clean". Skittpartikler blir plukket opp av vanndråper fra regn eller fukt som tar med seg partiklene ved hjelp av tyngdekraften. Som følge av en kompleks mikro- og nanostrukturert løsning, minimeres overflateenergien og det behandlede objektet holdes naturlig ren.

Permanent Coating System (PCS) kombinerer det beste fra material-vitenskap og nanoteknologi for å kunne skreddersy løsninger tilpasset kundenes eksplisitte behov og ønsker.

PCS_nano_coating

SAPOE

NTT ATs (NTSN) proprietært antikorrosjonsmateriale, SAPOE, er et termoplastisk pulverbelegg som gir økt motstand mot syrer og alkalier, samt eksepsjonell UV-motstand. Den bruker termoplastisk polyester for å gi langsiktig rustbeskyttelse, med en minimum levetid på 35 år selv under krevende forhold.

SAPOE er en miljøvennlig løsning som bidrar til forurensningskontroll, da påføring av pulvermaling ikke genererer avfall fra løsningsmidler, og gjenværende materiale kan enkelt fjernes etter applisering.

Et fremtredende trekk ved SAPOE er dens evne til å feste seg effektivt, uten behov for grunning, selv på galvaniserte materialer, noe som gjør det enkelt å bruke. Kombinert gjør disse attributtene SAPOE til en eksepsjonell antikorrosiv løsning, spesielt effektive i miljøer med forhøyet saltinnhold og mot forskjellige syrer og baser.

SAPOE representerer en pålitelig og holdbar løsning for å beskytte utstyr og strukturer mot korrosjon, og sikre langsiktig ytelse og redusere behovet for vedlikehold.

SAPOE in subsea and offshore installations
bottom of page